فیزیوتراپی فلج مغزی در منزل برای کمک به مبتلایان به این اختلال عصبی از اهمیت بالایی برخوردار است ، چراکه این بیماران اغلب توانایی مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی را ندارند.
فلج مغزی (CP) نشان دهنده گروهی از اختلالات عصبی است که بر حرکت و هماهنگی تأثیر می گذارد، این بیماری در اثر آسیب مغزی یا ناهنجاری های رشد مغز قبل ، حین یا بعد از تولد ایجاد می شود.
فیزیوتراپی برای حمایت از افراد مبتلا به CP و مدیریت علائم CP مربوط به حرکت ، حالت بدن و تعادل مهم است. فیزیوتراپی در منزل می تواند به بهبود مهارت های حرکتی کمک کرده و از تشدید مشکلات حرکتی در طول زمان جلوگیری کند. همچنین می تواند به کودکان مبتلا به CP اجازه دهد تا با فعالیت های روزانه استقلال بیشتری کسب کنند.
اهداف فیزیوتراپی فلج مغزی در منزل
هدف اصلی فیزیوتراپی افزایش عملکرد حرکتی درشت یا به حداکثر رساندن کنترل عملکردی بدن با تمرین است.
فیزیوتراپی می تواند:
- بهبود مهارتهای حرکتی موجود بیماران و کمک به آنها برای توسعه مهارتهای جدید
- آموزش مهارتهای حرکتی و وضعیتی
- پشتیبانی از نشستن ، حرکت و تحرک
- کمک به تقویت عضلات
- کاهش درد
- کاهش رفلکس های غیرطبیعی
- حمایت از مشارکت در فعالیتهای ورزشی ، تفریحی و اوقات فراغت
فیزیوتراپی
پس از تشخیص اولیه CP ، پزشک کودک را به فیزیوتراپ ارجاع می دهد. هر کودک مبتلا به CP نیازهای متفاوتی خواهد داشت ، بنابراین فیزیوتراپیست با بررسی سابقه پزشکی کودک و انجام یک سری آزمایشات ، ارزیابی کاملی انجام می دهد. این آزمایشات جنبه های مختلف وضعیت کودک مانند قدرت بدنی ، دامنه حرکتی ، استقامت ، یکپارچگی مفاصل ، تنفس ، حالت بدن ، انعطاف پذیری و تعادل را ارزیابی می کند.
فیزیوتراپیست همچنین ممکن است دستورالعمل های طبقه بندی بین المللی عملکرد ، ناتوانی و سلامت سازمان جهانی بهداشت (WHO) را در نظر بگیرد ، که به منظور ارزیابی موضوعات شامل تون و قدرت عضلات ، کنترل حرکتی ، روزانه طراحی شده است.
بر اساس نتایج ، برنامه مراقبت تهیه می شود و اهداف بهبود تعیین می شود.
در طول جلسه فیزیوتراپی چه اتفاقی می افتد؟
جلسه فیزیوتراپی می تواند در کلینیک فیزیوتراپی یا فیزیوتراپی فلج مغزی در منزل ارائه شود.
تمرینات فیزیوتراپی فلج مغزی شامل تمریناتی است که به بهبود کنترل عضلات ، مدیریت اسپاسم و جلوگیری از سفت شدن عضلات کمک می کند، تمریناتی که بر نشستن ، زانو زدن و ایستادن تمرکز می کنند می توانند حالت بدن را بهبود بخشند، فیزیوتراپیست ها می توانند تمرینات ویژه ای را برای بهبود تحرک نوزادان انجام دهند.
فیزیوتراپیست همچنین ممکن است تمریناتی را برای تعادل و حالت بدن ، و همچنین حرکاتی که می تواند در خانه ، مدرسه یا محل کار انجام شود ، تجویز کند.
فیزیوتراپیست ممکن است از تجهیزات کمکی یا وسایل حرکتی مانند بریس ، گچ ، آتل و کفش برای کمک به درمان استفاده کند.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی فلج مغزی – فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی فلج مغزی در منزل – توانبخشی فلج مغزی در منزل – هوم فیزیو